• Bize Ulaşın
  • (0532) 394 53 18

İzmir'de Güzel Şeyler Oluyor


İzmir'de Güzel Şeyler Oluyor

KENTYAŞAM

Okullar kapandı, havalar ısındı ve çocuklar tatile girdi. Veliler çocukları için yaz etkinlikleri araştırıyor. Kimi yüzme tercih ediyor, kimi çocuğunu yaz okuluna yazdırarak birçok etkinlikten faydalanmak istiyor. Peki çocuklarımızın fiziksel etkinliklerine verdiğimiz önemi beyin etkinliklerine de veriyor muyuz?

Yaz okullarının çoğunun programına satrancı da kattıklarını görmek çok mutlu ediyor. Satrancın faydaları çocuklar için saymakla bitmiyor. Bir kısmını önceki makalemde paylaşmıştım.

KENTYAŞAM


Sadece yaz okulları değil, satrancı satranç eğitim merkezlerinde de öğrenmek de mümkün. İzmir'deki satranç merkezlerinin sayısına baktığımızda yirmiden fazla eğitim merkezi olduğunu görebiliriz. Nerdeyse her ilçede herkesin faydalanabileceği eğitim merkezleri bulunmakta. 

Ayrıca İzmir'de her ay düzenlenen satranç turnuvaları ile çocuklar öğrendiklerini uygulama fırsatı bulabiliyor. Turnuvalardan haberdar olmak isteyenler İzmir Satranç İl Temsilciliği sayfasından turnuvaları takip edebilir.

Elbette satranç sadece çocuklar için değil. Geçtiğimiz hafta dördüncüsü düzenlenen Uluslararası Çeşme Açık Satranç Turnuvası, sadece İzmirliler'in hatta Türk sporcularının değil, yabancıların bile dört gözle beklediği bir turnuva oldu.

Uluslararası olarak düzenlenen bu turnuvaya 12 ülkeden katılım oldu. 365 sporcu Aya Haralambos Kilisesi'nde satranç oynadı. Çeşme Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun katkısının yanı sıra birçok sponsor turnuvaya destek oldu. 

Çeşme Satranç Temsilcisi ve turnuvanın düzenleyicisi Mehmet Sarısaç, bize Çeşme'nin güzel denizinin tadını çıkartırken satranç oynama keyfini yaşattı. Kendisine tekrar teşekkürlerimi sunarım.

Biraz da başarılardan söz edelim. 

* 16 - 26 Haziran 2016 tarihleri arasında Yunanistan'da 21 farklı ülkeden 276 sporcunun yarıştığı Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası'nda ülkemizi 76 sporcumuz temsil etti. Yunanistan'dan ikisi altın, altısı gümüş, altısı bronz ve biri takım ikinciliği olmak üzere toplam 15 kupa ve 35 madalya ile döndük.

İzmir'den Ezgi Selen Aslan 7 Yaş Kızlar kategorisinde, Halit Kaan Kesgin 15 Yaş Genel Kategoride ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Bu başarısı ile Ezgi Selen WCM, Halit Kaan CM ünvanı almaya hak kazandı.

İzmir'den 7 Yaş Kızlar kategorisinde Ezgi Selen Aslan ikinci, 13 Yaş Genel kategorisinde Alparslan Işık beşinci, 13 Yaş Kızlar kategorisinde WCM Defne Sade dördüncü, 15 Yaş Genel kategorisinde FM Deniz Özen ikinci, Halit Kaan Kesgin üçüncü, Emre Emin Dedebaş dördüncü, 15 Yaş Kızlar kategorisinde Eda Çelik beşinci, WCM Ece Özbay altıncı, 17 Yaş Kızlar kategorisinde İrem İnci Bayram dördüncü, Gizem Ayazmalı beşinci olarak madalya aldı.

* 28 Haziran - 2 Temmuz tarihleri arasında İzmir Vesta Fuar Hotel'de düzenlenen 5. MTS Logistics GM Turnuvası'nda İzmir'den Vahap Şanal aldığı üçüncü GM Normu ile GM (Büyükusta) Unvanını almaya hak kazanarak "Türkiye'nin en genç Büyükustası" olma rekorunu elde etti.

Yine İzmir'den Cankut Emiroğlu IM (Uluslararası usta) normu almaya hak kazandı. Cankut 2400 ELO'ya ulaştığında IM Unvanını elde edecek.

Başarılarıyla adını sıkça duyduğumuz Cemil Can Ali Marandi de bu turnuvada GM normu almaya hak kazandı.

* 20 - 26 Haziran 2016 tarihleri arasında Çeşme'de düzenlenen 4. Çeşme Açık Satranç Turnuvası'nda İzmirli olarak ben de şampiyonluğu paylaşarak bronz madalya kazandım.

* Türkiye'nin en önemli turnuvalarından Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi İzmir'de düzenlenecek. 24 Temmuz - 5 Ağustos tarihleri arasında Balçova Kaya İzmir Termal Hotel'de düzenlenecek olan Süper Lig'e Türkiye'nin en güçlü sporcularının yanı sıra yabancı büyükustalar da katılacak.

* Bu turnuvanın hemen ardından 1 - 15 Eylül 2016 tarihleri arasında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek 42. Satranç Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek olan kadın ve erkek milli satranç takımı sporcuları, antrenörleri ile birlikte İzmir'de kamp yapacak.

Sadece satrançtan mı bahsedeceğiz? İzmir'de çok önemli başka turnuvalar da var.

* 4 - 5 Haziran 2016 tarihlerinde Balçova Eğitim Merkezi'mizde Dama Federasyonu yetkilendirmesi ile düzenlenen 2016 Türkiye Yaş Grupları Çapraz Dama ve Türk Daması ile dereceye giren sporcular ödüllerini aldı. Türk Dama Milli Takımı Sporcuları 1 - 9 Ağustos 2016 tarihleri arasında Belarus'ta düzenlenecek olan Avrupa Yaş Grupları Dama Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Türkiye Dama Şampiyonu olan sporcuların isimleri şu şekilde: 

Türk Daması Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası'nda 10 Yaş Altı Kızlar Şampiyonu Ezgi Selen Aslan, 10 Yaş Altı Genel Şampiyonu Yağız Bodur, 13 Yaş Altı Kızlar Şampiyonu Ebrar Tütüncü, 13 Yaş Altı Genel Şampiyonu Atakan Burak Akkahve, 16 Yaş Altı Kızlar Şampiyonu Simay Naz Tütüncü, 16 Yaş Altı Genel Şampiyonu Can Barut.

Çapraz Dama Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası'nda 10 Yaş Altı Kızlar Şampiyonu Tuana Lal Koca, 10 Yaş Altı Genel Şampiyonu Yağız Bodur, 13 Yaş Altı Kızlar Şampiyonu Ebrar Tütüncü, 13 Yaş Altı Genel Şampiyonu Demir Kiracıoğlu, 16 Yaş Altı Kızlar Şampiyonu Simay Naz Tütüncü.

* 18 - 24 Ekim 2016 tarihleri arasında 2016 Avrupa Dama Şampiyonası için birçok ülkeden dama sporcuları İzmir'e gelecek. Hemen ardından 30 Ekim - 5 Kasım 2016 tarihleri arasında Dünya Yaş Grupları Dama Şampiyonası'na da evsahipliği yapacağız.

İzmir'de akıl sporları adına çok güzel adımlar atılıyor. Herkesi, bilhassa çocukların bu ortamlarda bulunmasının çok faydalı olduğunu düşündüğüm için, bu turnuvaları izlemeye davet ediyorum.

Sevgilerimle...


  • Mithatpaşa Cd. No:5/D (Balçova Mithatpaşa İş Bankası'ndan Üçkuyular'a doğru 40 m ilerisi) Balçova / İzmir
  • (0532) 394 53 18
  • Fax:
  • iletisim@betulcemre.com




Copyright © 2024 l Betül Cemre Akademi All rights reserved.