• Bize Ulaşın
  • (0532) 394 53 18

7'den 70'e satranç oynadık


7'den 70'e satranç oynadık

KENTYAŞAM

Merhaba...

Eğitim-öğretimin ikinci dönemi başladı. Tatilde kimileri kış tatili yaparken kimileri ders çalışmaya devam etti. Ama ben tatilini satranç oynayarak geçiren çocuklardan söz ederek yazıma başlamak istiyorum.

Okulların ara vermesi ile karnesini alan çocuklar satranç oynamak için Antalya'da buluştu. 21-27 Ocak 2017 tarihleri arasında 2 bin 390 küçük sporcu aynı anda satranç oynayarak rekora imza attı. 81 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de katıldığı, yaşları 7 ile 18 yaş arasında değişen sporcular altı gün boyunca yarıştı.

 



Büyük şehirlerin dışında Elazığ, Mardin, Tokat, Sivas, Adıyaman gibi illerin de madalya aldığını görmek mutluluk vericiydi. Son yıllarda ülkemizin dört bir yanında satranç sınıfları açılması ve okullarda satranç derslerinin yoğunlaşmasının meyvelerini almaya başladığımızı görüyoruz.

Gelelim İzmirli sporculara. İzmir bu sene de bolca kupa ve madalya ile döndü Antalya'dan. Milli takım havuzuna İzmir'den seçilen sporcu sayısı yirmi altı. Türkiye küçükler ve yıldızlarda altısı şampiyonluk olmak üzere toplam 13 sporcu kupa getirdi şehrimize. Birçoğu bu sene ülkemizi Dünya ve Avrupa Şampiyonaları'nda temsil edecek.

Kupa alan İzmirli satranç sporcularından söz edelim:

7 yaş genel kategoride Yunus Emre Günebakan şampiyon oldu.

8 yaş genel kategoride Arda Çamlar şampiyon oldu.

8 yaş kızlar kategorisinde İzmir rüzgarı esti ve ilk üç derece bizden. Şampiyon Elif Ecrin Mirazlı, ikinci Ezgi Selen Aslan, üçüncü Ela Keskinler oldu.

10 yaş genel kategoride Yankı Taşpınar şampiyon olurken, kızlar kategorisinde Gülcan Sena Kayış ikinci oldu.

12 yaş genel kategoride Atakan Mert Biçer şampiyon oldu

13 yaş genel kategoride Can Haktan Unat üçüncü oldu.

14 yaş genel kategoride Alparslan Işık üçüncü oldu.

15 yaş genel kategoride Umut Erdem Gündüz ikinci, kızlar kategorisinde Yarennaz Yorğun üçüncü oldu.

16 yaş genel kategoride Emre Emin Dedebaş şampiyon oldu.

Küçük satranççılar yarışırken aynı anda Türkiye'nin emektar satranç sporcuları da Antalya'da hamle yaptı. 7'den 70'e bütün Türkiye aynı anda satranç oynayarak bu sene katılım sayısında rekor kırıldı.

***

Bu turnuvaların bitiminde 2017 Türkiye Kupası Satranç Turnuvası düzenlendi. Türkiyenin dört bir yanında illerinde şampiyon olmuş sporcular ile beraber, yirmi beşi unvanlı 408 sporcu Türkiye Kupası'nı kazanmak için yarıştı. İzmir'in en güçlü sporcularından Büyük usta Vahap Şanal olağanüstü bir performans göstererek 2017 Türkiye Kupası'nı İzmirimize kazandırdı. Vahap, geçtiğimiz yaz Türkiye'nin dokuzuncu büyük ustası olarak bizleri gururlandırmıştı.

Hala bazıları satrancın haram olduğunu tartışırken biz oyuncular, antrenörler, hakemler ve yöneticiler satranç oynamaya, oynatmaya, öğrenmeye ve öğretmeye devam ediyoruz.

Sevgilerle...

BETÜL CEMRE YILDIZ
7.2.2017

KENTYAŞAM


  • Mithatpaşa Cd. No:5/D (Balçova Mithatpaşa İş Bankası'ndan Üçkuyular'a doğru 40 m ilerisi) Balçova / İzmir
  • (0532) 394 53 18
  • Fax:
  • iletisim@betulcemre.com




Copyright © 2024 l Betül Cemre Akademi All rights reserved.